English

Ние избрахме хостинг от:

Новини

Назад

ПАРК-МУЗЕЙ НА БОЙНАТА ДРУЖБА – 1444 г. СЕ ВКЛЮЧВА В ИНИЦИАТИВАТА „ДЕН НА БАЩАТА“На 10 юни (събота) Парк-музеят на бойната дружба – 1444 г. във Варна (филиал на Националния военноисторически музей – София) ще работи с вход свободен от 9.30 до 17.30 часа по повод „Деня на бащата“.

„Денят на бащата“ се утвърди като традиционен семеен празник за НВИМ и софиянци, а Парк-музей „Владислав Варненчик“ се включва за първи път в него.

През целия ден децата и техните родители ще могат да се поставят на мястото на средновековния воин и неговата подготовка за епични битки. Екипът на Парк-музей на бойната дружба – 1444 г. „Владислав Варненчик“ ще предизвика малки и големи с атракции и ателиета, които гарантират вълнуващо начало на лятната ваканция. Те ще почувстват подвига на участниците в Битката на народите, докато редят тематични пъзели.

Малките посетители ще се научат как да преодоляват препятствия във въжена атракция и така да се поставят на мястото на средновековните воини, които е трябвало да прекосяват пресечени местности във времена, когато не е имало изградени мостови и пътни съоръжения.

Малчуганите ще получат нагледни уроци как да се защитят с методите на айкидо, как да стрелят точно в целта с лък и как да получат здраве от природата с уроци по йога.

Събитието се осъществява със съдействието на: Спортен клуб „Чудните скали“ – Варна, Спортен клуб „Млади стрелци“, Клуб по айкидо „Шисейкан“ и Майстер йога Радананда.


Назад

Парк-музей на бойната дружба 1444 година © 2010. Всички права запазени.