English

Ние избрахме хостинг от:

Новини

Назад

ПАРК-МУЗЕЙ „ВЛАДИСЛАВ ВАРНЕНЧИК“ С ПОКАНА КЪМ УЧЕНИЦИ И СТУДЕНТИ ПО ПОВОД 575-АТА ГОДИШНИНА ОТ БИТКАТА ПРИ ВАРНА

Парк-музей на бойната дружба 1444 г. „Владислав Варненчик“ – филиал на Националния военноисторически музей, организира детски конкурс за изобразително и приложно изкуство на тема „Битката при Варна“. В него могат да участват ученици от всички класове, които да претворят сражението с помощта на бои, глина, пластилин и други материали и техники.

Конкурсът съпътства програмата за отбелязване на 575-ата годишнина от битката при Варна, част от която е и международна конференция, която ще се проведе на 10 и 11 ноември. В двата дни на форума с вход свободен децата ще могат да разгледат експозицията, да обогатят знанията си за Средновековието и да илюстрират в картини докладите и дискусиите по време на конференцията. Творбите могат да бъдат завършени у дома и донесени в музея до края на форума, за да бъдат включени в изложба. За най-добрите са осигурени награди.

Конференцията „Походите на Владислав Варненчик (1443 – 1444) в контекста на историята на Централна и Източна Европа“ е отворена и за участие на студенти, които ще имат възможност да се запознаят с най-новите проучвания за епохата и да споделят своето мнение как битката при Варна може да бъде използвана за популяризиране на града като дестинация за културен туризъм.

Международният форум „Походите на Владислав Варненчик (1443 – 1444) в контекста на историята на Централна и Източна Европа“ се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд „Култура“ на Община Варна.Назад

Парк-музей на бойната дружба 1444 година © 2010. Всички права запазени.