English

Ние избрахме хостинг от:

Временни изложби

Назад


Гостуваща фотоизложба в Парк-музей „Владислав Варненчик”

Фотоизложба, представяща първата българска рота в НАТО, могат да видят посетителите в Парк-музей „Вл.Варненчик” до края на февруари. Повече от 100 снимки, подредени в 15 табла показват най-важните моменти от ежедневието на 200 доброволци от рота 4093, формирана на 20 октомври 1951 г.

В изложбата са показани знамето и емблемата на ротата, командния й състав, униформите и въоръжението на нейните доброволци. Запечатани са моменти от изпълнението на бойната служба, стрелковата подготовка, тренировките и ученията, участията в паради. Посетителите могат да научат интересни подробности от казармения живот – участието в спортни турнири, отбелязването на различни празници и дори създаването на параклис в гарнизона в Гермерсхайм.

Фотоизложбата е организирана от Националния военноисторически музей по повод 60-тата годишнина на Рота 4093 и в София, тя предизвика огромен интерес сред посетителите на музея.

В Парк-музей „Владислав Варненчик” таблата ще бъдат подредени в залата за временни експозиции до края на месец февруари 2012г.

Назад

Парк-музей на бойната дружба 1444 година © 2010. Всички права запазени.